Νέα και Ανακοινώσεις

21η Σύνοδος Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων

Συνέρχεται την Πέμπτη 26 Μαΐου, στη δεύτερη για το 2016, συνεδρία της, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων. Στη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στοΕυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις 9:00πμ στην αίθουσα Ωμέγα θα παραστεί και ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο νέος Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας των Πανεπιστημίων, οι σχέσεις με την Ελλάδα, η Κύπρος ως περιφερειακό κέντρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλα ζητήματα. Τη σύνοδο θα απασχολήσουν  επίσης και οι εισηγήσεις της ad hoc Επιτροπής για την Έρευνα (ερευνητικές προτεραιότητες, χρηματοδότηση κλπ) που συστάθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρία με τα πανεπιστήμια διεκδικούν συμμετοχή στις διαδικασίες χάραξης εθνικής στρατηγικής αλλά και της διασύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με την κοινωνία - βιομηχανία και τους δημόσιους Φορείς.

Μετά τους χαιρετισμούς ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Δρ. Κώστας Καδής και ο πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.