Νέα και Ανακοινώσεις

Τα Πανεπιστήμια της Κύπρου στηρίζουν τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος

 

Τη στήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, επαναβεβαίωσε σήμερα η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων. «Στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος. Ο στόχος είναι κοινός. Κατά συνέπεια, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα έχει τη στήριξη της Συνόδου επειδή ολόκληρη η ακαδημαϊκή κοινότητα της Κύπρου αντιλαμβάνεται ότι η γνώση είναι επένδυση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Συνόδου, που πραγματοποιήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής ευχαρίστησε μέσω των Πρυτάνεων όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη στήριξη που παρέχουν στις εκσυγχρονιστικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί και εφαρμόζει το Υπουργείο του. «Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι έχουμε την πλήρη συμπαράσταση των Πανεπιστημίων. Όλες οι μεταρρυθμιστικές μας πολιτικές διαμορφώθηκαν με τη συμβολή στελεχών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο στόχος της αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι κοινός και κοινή πρέπει να είναι και η δράση για την επίτευξή του. Η στήριξη της Συνόδου των Πρυτάνεων στις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την αναβάθμιση της παιδείας του τόπου μας είναι πολύτιμη και ενθαρρυντική. Ευελπιστώ ότι η συνεργασία μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα συνεχιστεί, θα ενισχυθεί και θα διευρυνθεί περαιτέρω», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο κ. Καδής επισήμανε, παράλληλα, ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα δύο τελευταία χρόνια για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. «Από την τρέχουσα σχολική χρονιά αρκετές από τις νέες πολιτικές του Υπουργείου πέρασαν από το στάδιο της εξαγγελίας στο στάδιο της υλοποίησης», τόνισε ο κ. Υπουργός αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, την κατάργηση του ενιαίου λυκείου, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης.

«Δεν σταματούμε όμως εδώ. Θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, ώστε να ικανοποιεί τις προσδοκίες των νέων και της κοινωνίας μας. Η ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου ανώτερης εκπαίδευσης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους του Υπουργείου και της Πολιτείας ευρύτερα», υπογράμμισε ο κ. Καδής ενώπιον της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, αλλά και των συμπροέδρων της Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στις εργασίες τις Συνόδου.

Δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ημερ. 22 Ιανουαρίου 2016